Løs nabostriden med disse råd

Af Boligjunkies - 17 Nov 2021

Nabostride er et ofte forekommende problem i Danmark – og det kan nærmest omhandle alt. Lige fra en gøende hund, store træer hen over garagen og larmende teenagefester. At blive uvenner med ens nabo, kan være til store frustrationer. Læs med herunder, hvor vi guider dig til at løse problemerne på bedste vis.

God kommunikation

Den gode kommunikation er naturligvis alfa og omega for at opretholde et godt naboskab. Før du begiver dig ud i store klager omkring skyggende træer og lignende, så kan den gode relation være udslagsgivende for responsen fra naboen.

Du kender det formentlig fra din egen dagligdag. Men er mere tilbøjelig til at tilfredsstille nogle, som man holder af og ønsker det bedste for. Sørg derfor altid for at pleje dine naboskaber, fx ved at holde øje med hinandens huse i ferieperioder og tømme postkassen. Dette gælder uanset om du bor i en etageejendom eller et parcelhus. Husk altid at tage hensyn til dine naboer. Hvem ved? Måske dine nye bedste venner bor lige inde ved siden af.

Professionel hjælp

Nogle gange kan diskussionerne dog være så uoverkommelige, at det kan være svært at se en ende på.  Heldigvis er der hjælp af hente hos Sagførerne, som fx kan hjælpe dig med alverdens rådgivning omkring nabostride – fx træer, som beskadiger dit hegn eller generer færdslen i din indkørsel. Ved at klikke ind på deres hjemmeside kan du få et overblik over ofte stillede spørgsmål såsom: hvor høje må træerne være? Og må man save grene af naboens træer?

Er der veje på villavejen, som ikke bliver vedligeholdt korrekt? Så har du ligeledes mulighed for at kontakte Sagførerne, som kan hjælpe med den bedste vejledning. Der er nemlig forskel på om det drejer sig om offentlige veje, private fællesveje eller private veje.

Få løst din nabosag med hjælp fra specialister hos Sagførerne.