Med et hurtigtørrende håndklæde er du parat til enhver tur i naturen

Af Kevin - 25 Aug 2021

De fleste har prøvet det. Efter en strandtur pakker du et vådt håndklæde i tasken. På hjemturen gør det resten af taskens indhold vådt, og når du endelig kommer hjem lugter det ubehageligt. Har du også haft denne oplevelse? Så vil du forstå værdien af et hurtigtørrende håndklæde. Hvad end du er strand-entusiast, backpacker eller du blot dyrker sport i din fritid, så vil et håndklæde, der tørrer hurtigt, være til stor gavn for dig. Et håndklæde af denne type er antibakterielt, tørrer hurtigere end andre håndklæder, og så vejer og fylder det mindre end et almindeligt håndklæde, hvorfor det er let at have plads til i tasken. En anden fordel, som hurtigtørrende håndklæder har, er, at de ikke samler jord og sand lige så let som almindelige bomuldshåndklæder. Dette gør håndklæderne særligt brugbare på ture i naturen. Eksempelvis som strandhåndklæde fungerer et hurtigtørrende håndklæde perfekt.

Et hurtigtørrende håndklæde er alsidigt og essentielt til rejser og ture i naturen

Et hurtigtørrende håndklæde er helt essentielt til rejser og oplevelser i naturen. Håndklæderne er lette at pakke ned og bære rundt på. Derfor er de til enhver tid at foretrække frem for andre håndklæder når man skal have sine ting i en taske, som det er tilfældet på rejser og ture i naturen. En erfaren turist, strandgænger, trænings- eller outdoor-entusiast har uvtivlsomt et hurtigtørrende håndklæde på pakkelisten, når de klargør den næste store oplevelse. De mange fordele, hurtigtørrende håndklæder har, er uundværlige, hvis man ønsker den bedst mulige oplevelse. Hurtigtørrende håndklæder fremstilles i mikrofiber, som består af polyester eller polyamider – hyppigt en blanding heraf. Mikrofiber er et syntetisk stof, som laves af tynde tråde. Grunden til at håndklæderne tørrer så hurtigt, som de gør, er, at de består af netop mikrofiber. At håndklæderne tørrer hurtigere end andre håndklæder skal ikke misforstås – de tørrer nemlig hår og krop præcist lige så godt som almindelige bomuldshåndklæder.

Bæredygtige valgmuligheder – et hurtigtørrende håndklæde kan fremstilles af genbrugsplast

Mikrofiber fremstilles af polyester og polyamid – to syntetiske materialer, der laves af plastik. Dette gør det til en oplagt mulighed at lave et hurtigtørrende håndklæde af genbrugsplast, som ellers ville ende i naturen. Nogle brands fremstiller bæredygtige hurtigtørrende håndklæder af brugte plastikflasker. Disse genfødes som håndklæder frem for at beskadige naturen. På den måde kan kunden få et håndklæde, som både er bæredygtigt og har et utal af fordele sammenlignet med almindelige håndklæder. Ved køb af et hurtigtørrende håndklæde fremstillet af brugte plastikflasker gør du både dig selv og naturen en stor tjeneste.