Når væggene skal males

Af Kevin - 27 May 2022

Engang imellem savner man en ændring i hjemmets udseende. Det er ikke sådan, at man vil flytte eller skifte alle møblerne ud, men der mangler bare noget, der gør hjemmet mere spændende. Her kan et nyt lag maling gøre underværker; en ny farve kan gøre en kæmpe forskel, uden at du egentlig har ændret på meget.

Ny maling til væggene

Det sværeste ved at skulle male væggene, er typisk at vælge den farve, som væggene skal være. Forskellige farver har nemlig forskellige effekter. Det gør en kæmpe forskel alt efter om farven er varm eller kold, eller lys eller mørk, og det er alt sammen noget, man skal tage med i sine overvejelser. Et rum med fire røde vægge giver et helt andet indtryk end en væg med fire hvide vægge, så du er nødt til at tænke på, hvad det er for et indtryk, du gerne vil opnå.

Til alle vægge

Hvis alle vægge i et rum skal males den samme farve, skal du træde lidt forsigtigt. Her kan mørke eller stærke farver nemlig hurtigt blive for meget, så det er en god idé at holde sig til helt lyse farver eller bare hvid. Pastelfarver er blevet mere og mere populære, så du kan sagtens vælge en blid blå eller en mild rosa eller hvad end, du er til. Det er vigtigt, at farverne er lyse, da det generelt gør værelset mere lyst; lys vil nemlig reflekteres i de lysere farver, og det er godt, især i et land som Danmark, hvor dagene til tider er mørke. Det er blandt andet derfor, at du i mange danske hjem finder udelukkende hvide vægge.

Til enkle vægge

Hvis du gerne vil have en mørk eller en stærk farve, kan du også godt gøre det, men her virker det bedre, hvis det bare er én ud af de fire vægge, der har den farve. På den måde kan du give værelset noget unikt og noget kant, uden at hele rummet bliver druknet i det. En mørk farve kan sagtens være flot, men hvis alle fire vægge blev malet i den farve, kan det hurtigt gøre rummet mørkt, og det kan komme til at se mindre ud, end det er.

Et nyt look

Du kan tage et kig på denne side, hvis du har brug for at finde noget fint maling til dit hjem. Det er det værd at tage et kig, så du kan se, om du kan finde den helt rette farve til dine vægge.