Øg trivslen ved at sænke støjniveauet med bedre akustik

Af Kevin - 13 Oct 2022

Støjniveauet bliver for højt i rummet

Store lokaler med højt til loftet, rustikke cementvægge og store vinduer og glasflader er smukke, men kommer ofte med dårlig akustik. De hårde overflader absorberer ikke lyd, men reflekterer alle lyde frem og tilbage. Støjniveauet stiger og gør det svært at koncentrere sig og finde arbejdsro. Vi får sværere ved at gennemføre samtaler uden at hæve stemmen og lydniveauet yderligere.

 

Akustikløsninger til forskellige behov

Der findes mange løsninger på dårlig akustik. Din løsning skal være tilpasset din indretningsstil, lokaler og det lokalerne bruges til.

I auditorier eller lokaler, hvor en enkelt underviser skal kunne tale til et helt lokale, skal lyden flyde frit og ikke dæmpes.

Skal flere mennesker arbejde og føre samtaler i samme lokale, er det derimod vigtigt at dæmpe og afgrænse støj. Her kan flere funktionaliteter forenes.

 

Dekorer og møbler med akustikplader

Akustikplader er nok en af de bedst kendte løsninger til at forbedre akustikken. Det er plader, i forskellige størrelser, som både kan være dekorative og funktionelle med for eksempel en avisholder, en hylde, et ur, en opslagstavle, et billede…

Du sammensætter pladerne efter dine ønsker og placerer dem på vægge eller lignende flader. Akustikplader fås med et væld af farver, materialer og muligheder, så du kan få lige det design, du drømmer om.

 

Blød op, skab sanselighed, solafskærmning og ruminddeling med gardiner

Lange, tunge gardiner er elegante og dæmper effektivt støj. De kan understrege højden i lokalet og tilføje et varmere udtryk.

Brug gardiner i indretningen til også at skærme for sollyset, tage kulde fra store vinduespartier eller lav fleksible ruminddelinger, som kan trækkes for og fra efter behov.

Der produceres også særlige akustikgardiner, som er effektivt lyddæmpende og kan have et lettere og sommetider shiny udtryk.

 

Brems lyden med tæpper

Meget lyd kan forhindres helt med tæpper. Især i meget lydte bygninger er væg-til-væg-tæpper effektive til at tage lyden, når man går og flytter med stole. Samtidig absorberer tæpper lyd fra rummene. Det gælder også løse tæpper, som du kan bruge i indretningen, til at skabe blikfang, give farve eller bare et blødt strejf, som spiller med resten af indretningen.

 

Foren det rustikke og det bløde udtryk med filt

Uldfilt er både lavet i bæredygtige materialer og fås i forskellige farver. Det kan monteres direkte på væggene eller i wirer fra loftet. Filten giver et blødt, beroligende og samtidig rustikt udtryk. Især hvis du vælger naturlige uldfarver som grå nuancer.

 

Der findes mange løsninger og produkter, som bidrager til et bedre lydmiljø. Det er vigtigt at du finder lige den løsning, der er rigtig for dig. Hos Living Art er vi altid klar til at fortælle mere om mulighederne og vejlede dig til hvordan du kan få installeret de rigtige akustik løsninger tilpasset jeres rum.