Overvejer I at få lavet grønt tag? – Læs med her

Af Boligjunkies - 07 Sep 2022

De seneste år, er der kommet mere og mere fokus på bæredygtighed og miljøet. Det er sket i takt med, at vi skal tage hånd om klimaet, mere end nogensinde før. Derfor bliver der i dag, lavet flere klimavenlige alternativer til mange ting, også indenfor tage. Uanset om du bor i hus eller lejlighed, kan dit hus eller din bygning, få lavet grønne tage. Et grønt tag er når, der bliver lavet beplantning på taget. Det er både pænt og godt for miljøet.

Hvorfor vælge grønt tag?

Som sagt er grønne tage godt for klimaet, men der er en række konkrete fordele. En af fordelene er regnvandshåndtering. Eftersom nedbørsmængderne stiger, har et grønt tag en vigtig funktion. I stedet for, at den enorme mængde regnvand belaster afløbssystemet, tager det grønne tag, op til 80% af regnvandet om året. Det aflaster afløbssystemerne og mindsker risikoen for vandskader af ejendomme. En anden fordel er temperaturregulering. Om vinteren isolerer det grønne tag, så bygningen eller huset holder på varmen. Om sommeren fordamper solens stråler vandet i jorden, så taget ikke bliver varmt. Den sidste fordel er urban diversitet. Grønne tage i storbyen skaber et smukt og behageligt miljø, for beboerne i byen.

Hvad er prisen?

Hvis I går og overvejer grønt tag, enten til jeres hus eller bygning, så start med at kontakte et firma. Derved kan de hjælpe med at beregne prisen, på at lave taget. Prisen kommer an på hvilken type tag det er, størrelsen på taget, samt højden og hældningen. Grønne tage og deres stigende popularitet er kommet for at blive og derfor er det nok noget, vi kommer til at se meget af, de næste år. Så hvis I går og drømmer om grønne tage, så tag kontakt til et firma og giv et bidrag til miljøet, så verden holder mange år endnu.