Problemer med flisepest på fliserne i haven?

Af Boligjunkies - 25 Oct 2022

Oplever du at få flisepest på dine fliser i haven? Hvis du går op i, hvordan din have ser ud, kan man hurtigt blive træt af synet af flisepest på ens fliser. Det er nemlig ikke så kønt. Af samme grund vælger mange at behandle deres fliser mod flisepest. Du kan læse nærmere om flisepest rens, og hvordan du kommer af med pesten, så du igen får flotte fliser.

Hvad er flisepest?

Det er en form for svamp, som angriber og spreder sig. Det giver dine fliser forskelligartet pletter, som ofte viser sig i grønne og hvide plamager. Svampen kan både få ens fliser til at se forsømte og ældre ud i udtrykket. For at komme af med flisepesten, kan du blandt andet anvende

flisepest rens, som kan gøre en markant forskel for fliserne.

Sørg for at have rette udstyr

Når man skal behandle sine fliser, kræver det det rette udstyr. Det vil nærmest kunne få dine fliser til at se ud, som var de helt nye. Det kan være svært at fjerne flisepesten i sig selv, og det er derfor vigtigt med udstyret. Der er flere forskellige metoder til fjernelse af svampen, som du kan vælge at gøre brug af.

Forskellige metoder til at fjerne flisepesten

Hvis du selv ønsker at fjerne flisepesten, kan du benytte en kost og flisepest rens, der kan købes i de fleste have- og byggebutikker. En anden mulighed er at leje en højtryksrenser, som dog kan være hårdt for fliserne og anbefales derfor kun, hvis fliserne er ramt af en ekstrem flisepest. Derimod hvis du ønsker at få hjælp til at få fjernet dine alger eller flisepest, er en tredje mulighed, at du kan få en virksomhed til at udføre behandlingen. Vælger du at få en professionel fliserens, kan du overveje, om du i samme omgang ønsker at få dine fliser imprægneret.