Renovering af gulv

Af Boligjunkies - 10 Jun 2022

Det kan være, du i tankerne går og overvejer om det måske er på tide at tilgodese dit gulv. Det kan måske i første øjekast virke uoverskueligt, hvis du kan se, at gulvet begynder at trænge. Men frygt ej der er en masse hjælp at hente fra professionelle fagfolk i den branche. Gulvrenovering kan igennem planlægning og tilrettelægges være en rigtig god ting at gøre at få gjort. Ved at renovere dit gulv, har du nemlig mulighed for at beholde det uden at skulle bryde det op. Det kan hertil også være billigere for dig, da det typisk vil være dyrere at skulle købe nyt gulv.

Gode råd til dit gulv

Vedligeholdelse af gulve kan være vigtigt, at du sætter dig ind i. Specielt efter renovering af gulve skal det huske at blive vedligeholdt, så der går længere tid før, det skal renoveres igen. Derudover undgår du også, at dit gulv hurtigere kommer til at se slidt ud. Hvis du f.eks. har et lakeret gulv, er det her vigtigt at bruge så lidt vand som muligt. Tør-moppe kan derfor være godt at gøre rent med. Det kan derfor være en god idé at sætte dig ind i, hvordan du netop vedligeholder dit gulv bedst.

Pift det op

Uanset om du har fået renoveret dit gulv eller ej, kunne det også være værd at overveje, om du skal pifte det lidt op. Det kan f.eks. være med et gulvtæppe eller flere små slags. Hertil er det så oplagt, at det ikke dækker hele dit gulv, men måske nogen passager af det, for at skabe lidt dynamik. Her kan der fås mange i forskellige farver og former. Det kan også være, at din boligindretning ellers kan blive genovervejet, så dit gulv får mere fokus. Der er en masse boligmagasiner og hjemmesider, der kan give dig en masse inspiration til tips og tricks, du kan tilgå.