Sådan bringer du dine aner ind i din boligindretning

Af Kevin - 24 Oct 2022

Man ville måske ikke forvente det, men mange danskere kan ved hjælp af forskellige former for DNA-tests, spore deres forfædre tilbage til vikingerne. Disse skandinaviske krigere og opdagelsesrejsende satte deres præg på lande i hele Europa, og deres indflydelse kan stadig ses i Danmark i dag. Faktisk afspejler vikingearven sig i alt fra sprog og efternavne til moderne kunst og design. Mange danskere drømmer om at inkorporere elementer fra vikingetiden i deres hjem, hvad enten det er via møbler udskåret i traditionel vikingestil eller dekorative skjolde, der hænger på væggen. At omfavne denne fælles arv er med til at forbinde moderne danskere med deres forfædre og indgyder en følelse af national stolthed. Det kan dog være svært at finde møbler og andre former indretningselementer, medmindre at man enten laver dem selv eller får en designer til at lave dem for sig. Der findes dog nogle ting som man kan gøre, som er forholdsvis lette at gå til, ligesom at det ikke er noget der koster alverden. Vil du vide mere, så læs med.

Start med din udsmykning

Stort set alle hjem indeholder malerier, billeder og andre former for dekorationer, som hænges op på væggen. Det er et forholdsvis nemt og billige sted at starte, da man kan finde forskellige motiver på nettet, som kan printes ud og er gratis at bruge i private hjem. Der findes også kunstnere der udtrykker sig på denne måde bl.a. tatovører. Hvis man gerne vil have en tatovør til at lave et fedt design til sin væg, så kan man med fordel besøge en hjemmeside som norsestyles, hvor man kan se et udvalg af nogle af de bedste tatovører, som specialiserer sig indenfor den specifikke stilart, som vikingesymboler og motiver tilhører.

Gå på opdagelse på loppemarkeder og i genbrugsbutikker

Når du leder efter møbler eller dekorationer i Danmark, er det ikke ualmindeligt at støde på ting, der er inspireret af vikingetiden. Loppemarkeder og genbrugsbutikker har ofte ting med design som vikingeskibe eller runer, lavet af materialer som træ og metal. Disse genstande giver et unikt præg til ethvert rum og giver et indblik i Danmarks indflydelsesrige historie. Det skal dog bemærkes, at man ikke skal regne med at finde ting, som er fra vikingetiden, da dette ville være ulovligt at sælge på grund af loven om danefæ. Selv uden den lov, ville det være usandsynligt, da de fleste fund allerede er at finde på museer rundt omkring.