Sådan får du en smuk have

Af Kevin - 28 Oct 2022

Det er de færreste boligejere, som har en have tilknyttet, som ikke vil have den står flot. Ikke nok med, at det giver dig noget behageligt at kigge på, så kan en flot og velholdt have være med til at hæve værdien af din bolig. Men hvordan får man en smuk have? Det vil vi komme ind på i dette indlæg, så du ikke længere er i tvivl. Læs med herunder.

Fjern ukrudt jævnligt

En af de vigtigste ting, når man har en have, det er at fjerne ukrudt jævnligt. Ved at fjerne ukrudt jævnligt, så vil man hjælpe planterne i ens have med at få næring. Det gør man, da ukrudt stjæler næring fra jorden, men også kan være skyld i, at de andre planer ikke får sollys nok.

Hvor ofte du skal fjerne ukrudt afhænger af hvor meget ukrudt du har i haven. Vi anbefaler, at du selv vurderer det løbende, men ser du noget ukrudt, så tag og fjern det med det samme.

Få flere gode tips til boligen og haven hos https://byggelandet.dk/.

Vand jævnligt

I Danmark regner det en del, og derfor er det oftest ikke nødvendigt at vande planterne. Men hvis der er hedebølge, eller mange dage hvor det ikke regner, så er det nødvendigt at vande planterne lidt. Hvor meget vand de forskellige planter skal have, det afhænger af planten. Her anbefaler vi, at du bruger Google, og finder den konkrete plante du vil holde i live.

Slå græsset ofte

Udover at vande ofte, så er det vigtigt at slå sit græs ofte. Ved at gøre dette, så suger det mere næring til sig, og der er derved mindre risiko for mos eller anden ukrudt. Gider man ikke rende og slå græsset hver uge, så kan man investere i en robotplæneklipper, som kan klare det hele helt automatisk. Den indstilles til hvor ofte der skal slås græs, og så klarer den resten.

Konklusion

Det behøver ikke være en stor opgave at få en pæn have. Det kræver oftest en del arbejde i starten af året, og derefter er det blot almindelig vedligeholdelse. Der er selvfølgelig forskel fra have til have med hvor meget arbejde det kræver. Hertil vil vi også anbefale, at du besøger renoveringsland.dk, hvor du kan finde information om, hvordan du bedst slår din græsplæne og meget andet. De har fantastiske artikler om haven, boligen og meget mere.