Sådan kan din bolig blive mere selvforsynende

Kunne du godt tænke dig at blive delvist selvforsynende? Det er du ikke alene om. Listen er lang over løsninger, som du kan implementere i dit hjem. Nedenunder kan du få nogle gode bud, der kan pege dig i en god og selvforsynende retning.

Udnyt solens stråler med solceller til hus

Grøn energi er i øjeblikket på manges tunger. En af måderne, du kan skabe mere grøn energi på, kan være at investere i solceller til dit hus. Solcellerne bruger solens stråler som en naturlig strømressource. Solceller til hus kan du med fordel sætte på dit tag, eller du kan vælge at have dem stående et åbent sted, hvor der er godt med lys. Du kan læse mere om at blive Selvforsynende med solceller fra Easygreen.dk ved at klikke på linket.

Vindmølle i baghaven

Hvis du bor på landet, har du måske plads til at få opsat en vindmølle i nærheden af dit hus, som kan være med til at supplere dig med energi til din bolig. Undersøg dine muligheder, hvis det kunne være interessant for dig.

Dyrk dine egne madvarer til køkkenet

Selv i køkkenet kan du blive mere selvforsynende. Kniber det med pladsen udenfor, kan du dyrke urter og jordbær i din vindueskarm. Så er det nemt lige at snippe lidt karse til æggemaden eller plukke en chili til aftensmaden, mens du står i køkkenet og tilbereder maden.

I mange haver kan du finde frugttræer, bærbuske og køkkenhave. Mange nyder godt af en have, hvor de kan dyrke deres egne friske råvarer i fx et drivhus. Hvis du godt kan lide at pusle og pleje om din have, så kan du anlægge dig en nyttehave med gulerødder, tomater, kartofler og urter.

Du kan også holde dyr. Nyd lyden af høns, der klukker, og få friske æg til morgenmad.