Sådan laver du din egen iskaffe

Af Kevin - 10 Mar 2021

Vi er nødt til at indse det, vi drikker kaffe som aldrig før. Der ligger en cafe på næsten hvert gadehjørne inde i byen, og det er fordi vi elsker at gå på cafe og få en latte, en espresso eller en iskaffe. – Men kan vi lave det selv hjemme i køkkenet? Det kan vi faktisk, og det er noget du bør afprøve. 

Hvorfor skal vi drikke kaffe?
Kaffe er noget de flest af os nyder og finder hyggeligt. Især om morgenen kan en god kop kaffe være tiltrængt, imens man prøver at få gang i kroppen. Der er koffein i kaffe, som giver energi, hvilket man især har brug for om morgenen. Kaffe bringer folk sammen. Om det er til jobsamtalen, besøg hos bedsteforældrene eller den første date. Så er kaffe altid en god start. Der findes et hav af forskellige kaffetyper. Men hvis du især er til iskaffe, så kan det faktisk godt betale sig at lave den selv. Og en bonus er, at du kan gøre den mere eller mindre sød, efter dit behov! 

Det skal du bruge:

  • 2 tsk Instant kaffe – Det er lige gyldigt hvilken. Du kan også brygge en stærk kom kaffe.
  • 1 tsk honing, sødemiddel eller sirup, fx vanilie eller karamel. 
  • Mælk efter behov, sødmælk giver den bedste smag, men hvis du tæller kalorier kan skummetmælk også bruges. 
  • Isterneringer, masser af isterninger!

Fremgangsmåden afhænger af om kaffen er varm. Man kan på forhånd brygge kaffe og sætte det på køl, så man hurtigt kan lave en kop iskaffe. Men er kaffen varm, så skal man lige være opmærksom på, at varm kaffe og isterningerne ikke kommer i direkte kontakt. 

Er kaffen varm gøres følgende:
Du tager et glas. Bruger du instantkaffe blander du kaffen og lidt vand. Husk at den skal være stærk. Bruger du friskbrygget kaffe, hælder du en sjat op. Så tilføjer du honning, sødemiddel eller sirup i blandingen og rør rundt. Sæt blandingen i køleskabet, eller fryseren hvis det skal gå hurtigt, i nogle minutter. Tag den ud og hæld mælk i til sidst masser af isterninger. 

Er kaffen kold gøres følgende:
Den hurtige måde hvor kaffen allerede er kold er den hurtigste og letteste måde. Du tager et glas, hælder kaffen op i. Blander det med honning, sødemiddel eller siruppen, og rør godt rundt. Tilføjer mælken og til sidst isterninger. 

En super nem og hurtig måde at lave iskaffe på. Når man har forberedt kaffen på forhånd, gør det processen meget hurtigere, og lige til at gå til. Iskaffen er en god sommerdrik på terrasen.