Sådan puster du nyt liv i hjemmet

Af Heymedia Partners - 26 Jan 2022

Danskere er mere hjemme end nogensinde før i øjeblikket. Ikke alene fordi mange mennesker arbejder hjemmefra, men også fordi kulturelle tilbud har været begrænset i nogle år nu og vi generelt har skullet holde os mere i egen husstand. Det har fået rigtig mange til at kigge sig en ekstra gang om i hjemmet, og måske ønske at noget var anderledes. Hvis du er en af dem der står i den situation, kommer der her en guide til hvordan du puster nyt liv i hjemmet på en billig og hurtig måde. 

En omgang indendørs maling 

At få malet i hjemmet kan nogle gange føles som at starte på en frisk. Derfor kan det være en god idé at købe en ordentlig spand indendørs maling, og give sig i kast med at give væggene nyt liv. Du kan endda lege med forskellige farver, og på den måde gøre dit hjem friskt og lækkert med en gang maling. Mange producenter har endda forskellige slags maling, hvis du ønsker et bestemt look. Det kan for eksempel være kabe maling, som har været populært i mange år nu. Et malerprojekt behøver ikke at betyde, at hele hytten skal males over, det kan også bare være du ønsker maling på et par vægge i et par rum. Det kan stadig gøre en kæmpe forskel i hverdagen og give følelsen af noget nyt.

Lav om på indretningen

En anden god måde, at give din bolig et frisk pust på er at lave om i indretningen derhjemme. Det kan for eksempel være, at du flytter sofaen og laver tv-hjørne i den anden ende af stuen, eller vender spisebordet i køkkenet. Det er ofte de små ting, der kan gøre den store forskel. Hvis man bor småt, kan man stadig godt lave om i indretningen, det er kun fantasien der sætter grænser her. Man kan for eksempel tænke i nye baner og stille sofaen med ryggen til vinduet, hvis den har stået op ad væggen i mange år. Eller anskaffe sig et gulvtæppe, der hvor der ikke har været et før. Det kan gøre rigtig meget for den hjemlige følelse i et rum. 

Nye møbler

Hvis man har lyst, kan man endda gå ud og investere i nye møbler. Det kan gøre den helt store forskel at kigge på noget nyt, måske i nye farver og tekstiler. Hvis man er på budget, er det en god idé at sælge de gamle møbler og købe brugt. På den måde behøver man ikke finde den helt store pengepung frem, når man skal investere i nye ting til hjemmet. Der er rigtig mange hjemmesider og apps der sælger brugte møbler i god stand, man kan endda nogle gange finde luksusmærker hvor møblet udelukkende har været brugt som udstillingsmodel, og derfor er i rigtig god stand. Du gør desuden miljøet en tjeneste, ved at sælge eller forære dine gamle møbler væk.