Sådan skaber du en hyggelig atmosfære i stuen

Der hersker ingen tvivl om at stuen er et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er her man slapper af, hygger sig og lader op til en ny dag. Stuen er stedet hvor man hygger sig med fredagsslik og ser sin yndlingsfilm på fjernsynet. Udover at agere som et hyggested i hjemmet, kan stuen også anvendes til alverdens andre ting. Såsom fødselsdag eller spilleaften.

De forskellige anvendelsesmuligheder sætter derfor en række krav til indretningen, som gør stuen og rummet, fleksibel til at kunne håndtere de forskellige arrangementer som kan påtænkes at skullet finde sted i stuemiljøet. Det er derfor en rigtig god idé, at man gør sig nogle ekstra overvejelser, når det kommer til indretning af stuen.

Vælg belysning som kan dæmpes

Udover at vælge de rigtige møbler og farver, så afhænger en stor del af stuens atmosfære af belysningen. Der er forskellige krav til belysningen, alt efter hvilket arrangement der skal finde sted i stuen. Hvis du afholder fødselsdag eller lignende, kræver det som reelt en naturlig belysning så dine gæster ikke bliver trætte.

En filmaften kan derimod gøres endnu mere hyggelig, med en dæmpet og varm belysning. Det er derfor en rigtig god idé at vælge lyskilder som er dæmpbare. Så har du fuld kontrol over lyset i din stue, og kan justere den efter behov. Du kan finde et stort udvalg af kvalitets belysning til din stue hos plusled.

Hav fokus på varme og hyggelige farver

Det er vigtigt at man husker på, at stuen er en del af ens hjem. Man skal derfor huske på, at indrette den efter sin smag. Der er nemlig ikke noget som hedder forkert indretning, i eget hjem. Man har frie tøjler, inden for ens egne fire vægge når det kommer til indretning. Det vigtigste er at man føler sig tilpas, og kan slappe af i hjemmet. Vælg varme og hyggelige farver, som indbyder til afslapning og en rolig atmosfære.

Undgå store og overdimensionerede møbler

Det er vigtigt at man er opmærksom på hvor stor ens stue er, når man udvælger nye stue møbler og tilbehør. Husk altid at måle din stue op, inden du tager på indkøbstur efter nye møbler. Så er du sikker på, at du ikke laver et fejlkøb og ender med et møbel som er alt for stort i forhold til rummets størrelse.

Et af de største fejl som man oftest oplever i stuer, er overdimensionerede møbler. Hvis pladsen er trang, men man alligevel vælger at placere en flyde sofa centralt i rummet, vil rummet pludseligt føles trangt og sammenpresset. Det gør det ikke til et rum som man har lyst til at opholde sig i, da det kan være svært blot at bevæge sig rundt i rummet.