Sådan vælger du spisebord efter dit hjem og din stil

Der er mange forskellige modeller af spiseborde på markedet. Der findes både dyre og billige modeller, der findes de gamle og nye modeller, og der findes alt det ind i mellem. Derfor kan det være utroligt svært at vælge sit spisebord – også fordi det fylder så meget i rummet. Om du bor i en lille lejlighed, hvor spisebordet vil være det primære midtpunkt, eller du bor i egen bolig, hvor det blot har indflydelse på et enkelt rum, så vil det være iøjnefaldende, og derfor vil det også sætte stemningen for resten af rummet.

Men hvilket spisebord bør du så vælge? Det kan du læse meget mere om lige her.

Laminat spiseborde

Vælger du et laminat spisebord til dit køkken, så har det en helt bestemt effekt på samme måde, som et andet bord vil have en anden bestemt effekt.

Laminat spiseborde er spinkle modeller. De vil typisk have bordben i træ, der bliver samlet af en ramme på toppen – også i træ – og det vil være her ovenpå denne ramme at bordpladen ligger. Bordpladen kan være i flere forskellige former, farver og størrelser. På den måde er det et meget alsidigt spisebord, der kan bruges i flere forskellige hjem – dog typisk de lidt mindre hjem, hjem med en mindre spisestue eller i de minimalistiske og moderne. Det er utroligt populært i Danmark og i resten af Skandinavien, hvor netop minimalismen har sit præg til et punkt, hvor det næsten betegnes som ”Skandinavisk stil”. Er det denne du går efter, så er laminat spiseborde det perfekte valg for dig. 

Plankeborde

I den helt modsatte boldgade – både i udseende og rent prismæssigt – finder vi plankebordet. Plankebordet er også et utroligt populært valg i Skandinavien, fordi det rammer et andet punkt, der også har en plads i de skandinaviske stilhjerter – nemlig naturelementet. 

Et plankebord er typisk et meget tungt bord. Det vil ofte være rustikt, og så er det et bord, der vælges, hvis du gerne vil have, at det bliver midtpunkt i rummet. Hvor laminat spiseborde er mere anonyme for udtrykket, så er plankebordet udtrykket og resten af tingene i rummet skal passe til det.

Det er dog et utroligt pænt bord, der kan skabes på lige netop den måde, der passer bedst til dig. Derfor har du lidt at skulle have sagt i forhold til, hvordan det skal se ud.