Sådan får du mere tid i hverdagen

Af Boligjunkies - 21 Sep 2021

Tid er for alvor blevet en luksus for mange af os – og noget, som vi alle sammen har for lidt af. Vi skal jo på arbejde, hente børn, gøre rent og alt muligt andet praktisk, og det efterlader os med meget lidt tid til f.eks. at dyrke en hobby eller faktisk bare slappe helt af, inden det hele starter forfra dagen efter. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan få mere tid i hverdagen – enten til noget specifikt eller blot til at lave ingeting.

Lav madplaner

Hvis der er én ting, der tager tid hver eneste dag, så er det at finde ud af, hvad der skal laves til aftensmad, handle ind til det og selvfølgelig lave selve maden. En madplan kan her frigøre en masse tid. Hvis du tager nogle minutter ud af kalenderen til at lave en madplan i weekenden (eller bare snupper madplanen fra f.eks. Mummum) og handler ind til hele ugen på én gang, kan du spare en masse indkøbsture i løbet af ugen. Du kan spare endnu mere tid, hvis du f.eks. bestiller dagligvarerne online eller køber måltidskasser, hvor alt er forberedt for dig på forhånd.

Få hjælp til rengøringen

En ting, som generelt tager meget tid i hverdagen, er rengøringen – og det er for mange også en sur pligt, som man virkelig skal tage sig sammen til. Hvis man har økonomien til det, kan du dog frigive mange timer i løbet af ugen ved at uddelegere rengøringen til et professionelt rengøringsfirma. På den måde er man sikker på at huset er rent og pænt – og man skal samtidig ikke selv løfte en finger for at få det til at ske. DLO tilbyder privatrengøring i Kolding og omegn til en god pris, så du kan nyde livet i stedet for at gøre rent.

Bliv bedre til at uddelegere

Man er fælles om at få en husholdning til at fungere, men opgaverne er ikke altid delt ligeligt op mellem mand og kvinde. Det kan derfor være en god idé at bruge nogle minutter på at aftale, hvad der skal laves, hvornår det skal gøres og hvem der står for det. På den måde er man sikker på, at alle ved, hvad der skal laves og man kan også være sikker på, at man er lige om opgaverne. Det kan også være en god idé at inddrage børnene, når de er store nok til at hjælpe til.

Husk at sige nej

Én ting, som vi generelt er rigtig dårlige til, det er at sige nej til ting. Vi takker ja til alle invitationer – også selvom det betyder, at vi skal væk fra hjemmet hver eneste weekend. Det er ikke sundt, og det kommer kun til at bide dig i måsen i sidste ende. Det kan give dig en stille og rolig friaften i ny og næ, hvis du husker at sige nej til ting og husker at få slappet ordentligt af, inden en ny dag truer igen.