Annonce-banner

Sådan finder du et smukt plankebord

18. april 2023

Et spisebord kan være samlingspunktet for familie og gæster, og kan pynte i spisestuen eller køkkenet. Derfor er det en god ide at finde et bord, som passer til ens behov og personlige stil. Du skal for eksempel overveje, hvor stort bordet skal være, og hvilket materiale det skal være lavet af. Du kan blandt andet vælge et plankebord, som giver et flot og rustikt udtryk til rummet.

Her kan du læse om, hvor du finder nogle flotte plankeborde:

Vælg imellem forskellige slags

Når du skal finde et plankebord, skal du overveje hvordan det skal se ud, og hvor stort det skal være. Du kan for eksempel vælge et plankebord med tillægsplader. Dette type bord er et godt valg for dig, som vil have lidt ekstra bordplads når der kommer gæster på besøg. På den måde fylder det ikke for meget i hverdagen, når man ikke har brug for al bordpladsen.

Du kan også vælge et helt klassisk plankebord eller et som fungerer som skrivebord. Har du brug for en smart siddeplads rundt om dit plankebord, kan du desuden købe en bænk, som giver en hyggelig stemning i rummet, samt mulighed for at have mange personer siddende rundt om bordet.

Find et flot design

Udover størrelsen på bordet, skal du overveje hvilket træ dit plankebord skal være lavet af. Her kan du for eksempel vælge imellem trætyper som ahorn, ege- og asketræ. De forskellige træsorter giver bordet forskellige farver, så du kan vælge lige dén som falder mest i din smag, og som passer ind i hjemmets øvrige indretning.

Du kan også vælge om plankebordet skal være behandlet eller ubehandlet. Et bord som er behandlet med lak eller olie er bedre beskyttet mod pletter og ridser, hvilket for eksempel kan være en fordel, hvis man har børn eller ofte sidder mange personer ved bordet.