Sådan kan du komme af med din skorsten

Er du også træt af at have en skorsten med skorstensrør, der går hele vejen ned gennem huset, når du ikke engang bruger det? Så er det faktisk muligt for dig at få gjort noget ved det nu. Hvad end grunden er, om det er lugten fra skorstenen, eller det er det æstetiske ved huset, så er løsningen fundet til dig. Der er nemlig flere måder, hvorpå du kan få fjernet din skorsten. Så lyder det som noget for dig, så er du kommet det rette sted hen.

Hel eller delvis nedrivning?

Når der tales om at fjerne en skorsten på et hus, så er der faktisk flere måder, du kan få det gjort på, nemlig:

  • Hel nedrivning af skorstenen
  • Delvis nedrivning af skorstenen
  • Afblæsning af skorstenen

Ved hel nedrivning af skorstenen, fjernes både skorstensrøret og skorstenspiben. På den måde fjerner du altså fuldstændig sporene fra skorstenen. Ved delvis nedrivning kan du enten vælge at få fjernet skorstensrøret eller skorstenspiben. Hvis du dog alligevel ikke er helt sikker på, om skorstenen skal fjernes, men at du bare er sikker på, at den skal gøres ubrugelig, så er der også mulighed for det. Nemlig ved afblæsning af skorstenen, hvor du simpelthen får lukket skorstenen af. Men uanset hvad, så kan løsningen sørge for, at du for fremtiden ikke skal have besøg af en skorstensfejer. Én mindre udgift.

Dette skal du overveje

Det at fjerne en skorsten, kommer naturligvis ikke uden overvejelser. En skorsten kan nemlig godt have en meget vigtig betydning for både husets konstruktion og det æstetiske udseende. Derfor er det også vigtigt, at du har overvejet en løsning på disse ting for netop dit hus, når du går i gang med sådan et projekt. Men virker det alligevel interessant for dig at få fjernet din skorsten, så kan du læse mere på https://bygoghus.dk/nedrivning-af-skorsten/