Sådan skaber du en varm og hyggelig atmosfære i din stue

Af Boligjunkies - 16 Nov 2021

Stuen er for mange familier et fælles samlingspunkt, der bærer præg af hygge. Derfor er det forståeligt, hvis du ønsker, at din stue skal fremstå varm. Der foreligger flere muligheder for, hvordan du kan skabe en varm og hyggelig atmosfære i din stue. Du kan blot læse med videre, hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan gøre.

Opsæt en brændeovn i din bolig

Med en brændeovn kan du gøre din bolig varmere bogstaveligt talt. Men en brændeovn kan også så meget mere end det. For brændeovne spreder en meget hyggelig atmosfære i din stue, som kun kan opnås ved at opsætte en brændeovn.

Der findes forskellige slags brændeovne på markedet, og nogle er mere diskrete end andre, hvorfor du med garanti kan finde en, der passer rigtig godt ind i din stue. Alternativt kan du placere en masse stearinlys rundt omkring i din stue for at skabe samme varme atmosfære.

Gør brug af bløde materialer

Puder, tæpper, gulvtæpper og lignende er alt sammen med til at få din stue til at fremstå varm og hyggelig. Derudover kan det også bringe din stue sammen som en helhed, netop fordi de bløde materialer skaber en særlig rød tråd gennem indretningen af din stue. Du kan eksempelvis placere lammeskind på stolene i stuen, tæpper og puder en masse på sofaen og et gulvtæppe til at samle hele dit sofaarrangement.

Varme farver og nuancer kan noget helt specielt

Når du køber møbler til din stue, gør du klogt i at vælge møbler i varme farver og nuancer, hvis du gerne vil have, at din stue fremstår varm og hyggelig. Beige og brun generelt er et populært valg. Du kan også sagtens vove dig ud i mere farverige møbler, hvis du foretrækker det, så længe du holder tonerne i den varme ende af skalaen.