Sådan sparer du penge i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret.

Som husejer ønsker du sikkert tit at spare lidt penge for at få lidt luft i budgettet. Det gør de fleste husejere, hvilket er ganske forståeligt. Som husejer er der altid noget at lave, og der er altid ting, som skal vedligeholdes i den ene eller anden størrelsesorden. Selv lige nu sidder du sikkert og tænker på ét eller andet, som du burde have ordnet på huset i går, men som du endnu ikke er nået til. De største og mest effektive måder at spare penge i dit hjem på er ved at forbedre husets fysiske stand – med miljøet i tankerne.

Sørg for at gå huset igennem med en kvalificeret håndværker, som kan godkende de forskellige installationer for at sikre, at de er godkendte, og hvis muligt også miljøbevidste. Der findes ikke noget værre end utætte rør eller defekte ledninger, som i værste fald kan lede til strømsvigt. El og ledninger er altid et godt sted at starte. Ledninger skal være trukket korrekt og koblet korrekt sammen, før elektrikeren kan godkende dem. Hvis arbejdet er udført korrekt, kan det sommetider være værd at få besøg af en elektriker og få et bud på, om din elregning kan forbedres til din fordel.

Hvis vinduerne er for gamle, er der en risiko for, at de ikke formår at holde helt tæt. Det betyder, at du sikkert kommer til at fryse, så snart du sidder for tæt på et vindue. Men ikke nok med det – så øger det din varmeregning på baggrund af al den ekstra varme, som du anvender, når du igen og igen skruer op for varmen. Det er muligt, at nye vinduer i første omgang er en udgift, men på den lange bane vil nye og mere miljørigtige vinduer give en besparelse på mange andre regninger i huset. Og du vil kunne holde varmen uden tæpper omkring dig og en stue fyldt med levende lys.

Hold dit hjem opdateret

Hvis du oplever, at dit hus lider under mange strømafbrydelser, kan der være en række gentagne fejl på elnettet i dit område. I så fald vil det være en fordel for dig at undersøge andre muligheder for at få tilført strøm til dit hus. Hvis du oplever mange strømsvigt alene på din adresse, er det også en stærk indikator for, at dit HFI/HPFI-relæ trænger til en opdatering. Et relæ fra et hus, som er bygget i 1970’erne, kan ikke nødvendigvis holde til de renoveringer, huset har fået i de senere år.

Et nyt relæ er ganske vist også en større udgift lige nu og her, men på den lange bane vil du være sikret el i dit hjem, og du vil også være sikret langt færre strømsvigt i dit hjem. Det er som husejer et vigtigt tiltag at sørge for at holde husets mange dele opdateret for, at det hele kan samarbejde korrekt. Især hvis du bor i et hus af ældre dato, som er blevet renoveret af flere omgange i løbet af årene.