Sådan undgår du besøg af dyr i motorrummet

Af Boligjunkies - 19 May 2021

Uønskede besøg af mår og andre skadedyr i motorrummet er et stigende problem – og hver dag ødelægges biler af de forfærdelige skadedyr, der bider i tændkabler og spiser vakuumslanger. Problemet viser sig bl.a. ved motorstop og blinkende fejllamper, men ses tydeligt ved de rutinemæssige værkstedsbesøg. Når dyrene først har fundet vejen ind, er det derfor i mange tilfælde allerede for sent. Det handler derfor om at forebygge, inden man ender i en sådan situation. Men hvad kan man egentlig gøre for at gøre sin bil mindre attraktiv over for de irriterende skadedyr? Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du kan undgå besøg af dyr i motorrummet.

Spray til motorrummet

Der findes en spray, som du kan bruge til at skræmme måren væk fra dit motorrum. Sprayen virker som både duft- og smagsforskrækker. Mår og andre skadedyr kan simpelthen ikke udstå luften og smagen, og de holder sig derfor væk og bider ikke i nogle ledninger eller slanger, som kan ødelægge din bil. DU skal altså blot spray rundt i bilens motorrum, når bilen har stået stille i et stykke tid, og hvis du allerede har haft besøg af mår eller andre skadedyr, bør du gentage processen én gang om ugen, indtil skadedyrene er væk. Sprayen skader ikke bilen, men lægger faktisk en fin hinde på slanger og ledninger, som går dem til at skinne pænt og blankt, uden at de kommer til at virke fedtede.

Forsvar bilen med ultralyd

Sprayen kan være en god løsning, men den kræver alligevel at man bruger tid på det. Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke får besøg af uønskede skadedyr i motorrummet, bør du investere i Gnaversirenen PA33 Auto. Dette ultralydsapparat monteres blot i bilens motorrum ved at tilslutte det 12V-batteriet. Det har et meget lille strømforbrug, så der er næsten ingen belastning på batteriet. Apparatet udsender så en højfrekvent lyd, som skræmmer både rotter, mår og mus langt væk fra dit motorrum. Lyden giver dem simpelthen stress og sender dem på flugt, og du holder bilen fri for mår, mus og rotter og de skader, der følger med disse uønskede gæster.