Sådan undgår du de normale svejsefejl

Af Boligjunkies - 28 Jan 2022

Det kan være en rigtig sjov proces at svejse, men det kan også være farligt, hvis man ikke gør det korrekt. Det kræver fuld opmærksomhed, når svejsningen foregår, og man skal samtidig tage de rigtige forholdsregler, inden man går i gang.

Men hvordan sikrer man sig, at man ikke laver de fejl, som mange gør, når der bliver svejset? Det kan du læse heri, hvor du finder nogle af de mange gode råd til at undgå svejsefejl.

Få eksperterne til at gøre det

Hvordan undgår man bedst muligt svejsefejl? Det er ganske simpelt. Man lader bare være med at svejse. Det kan lyde som et lidt dårligt råd, men hvis du ikke føler dig helt sikker på processen, så er det en rigtig god idé at lade eksperter i svejsning gøre det for dig.

De har helt styr på alle processerne og ved, hvordan man undgår at komme til skade. Derudover kan de med stor sandsynlighed levere et bedre stykke arbejde, end du selv kan. Så udnyt det.

Udsugning og åndedrætsværn

Hvis du beslutter dig for selv at gå i krig med svejsningen, så skal du have helt styr på udsugningen og et åndedrætsværn.

Når du svejser, skal du altid bruge et lavtryksudsugning, så du får fjernet alt den farlige røg. Sørg derudover for at flytte suget med, når du svejser. Røgen stiger opad, så du skal heller ikke holde hovedet direkte over svejsestedet.

Derudover skal du naturligvis også have et åndedrætsværn på, så du beskytter dig selv bedst muligt.

Husk høreværnet

Sørg for altid at bruge et høreværn, når du svejser, så du beskytter dine ører imod støj fra svejseprocessen. Det er dog ikke kun dig, men også dine kollegaer der er i nærheden, som skal tage et høreværn på.

Ét højt brag kan være nok til at give en høreskade, du må bøvle med resten af livet, og det er simpelthen ikke det værd, så smid nu bare høreværnet over ørerne, inden du begynder at svejse.

Beskyttelse mod optisk stråling

Når du svejser, så vil der naturligvis komme optisk stråling, og det er vigtigt at beskytte både dig selv og dine kollegaer imod alvorlige øjenskader.

Sørg derfor for at have beskyttelsesbriller på, og sæt nogle skærme op omkring svejsestationen, så du også sørger for at beskytte de kollegaer, der måtte være i det samme rum som dig. Det bliver I alle sammen meget glade for i længden.