Skab mere hygge i dit hjem – sådan gør du

Af Boligjunkies - 21 Apr 2022

Er du en ægte boligjunkie? Så bruger du formentlig meget tid på at tænke over, hvordan du kan gøre hjemmet mere hyggeligt. Dette vil også sige, at du er faldet over en passende artikel. Her vil du nemlig få 3 tips om hvordan du kan opnå netop dette! Boligens indretning er altid en smags sag. Men hvad enten du er til minimalistisk design eller kaotisk indretning – så har du nok ikke du imod, at boligen bliver mere hyggelig. Har du nogensinde mødt nogle, som spurgte dig om, hvordan de kan gøre deres bolig mere u-hyggelig? Læs videre nedenfor, hvis du ønsker at give hyggen et løft!

Belysningen er afgørende

Når man tænker på hygge, hopper manges tanker henimod de bløde sofaer eller et stort tv. Jo vel, dette er utvivlsomt også hyggeligt, men hyggen er meget mere end dette. Det handler nemlig også om hvilken belysning, som du ønsker at skabe i hjemmet. Der er mange måder du kan lege med lyset, du kan f.eks. benytte dig af led indbygningspots, læselamper eller gulvlamper for at skabe den rette belysning. Hvilken du skal vælge, vil afhænge fuldstændig af hvilket værelse du arbejder på. Prøv derfor at tænke belysning ind i dit design.

Balancen mellem hygge og design

Når hyggen skal have et løft, opstår der et dilemma. Nogle gange er det æstetisk flotte bare ikke særlig praktisk til fredagshyggen. Men bare rolig, det kan lade sig gøre at finde den rette balance. Det handler om at finde møbler, som ser æstetisk tilfredsstillende ud og på samme tid er ergonomiske, så du rent faktisk kan flyde i dem. Hvis møblerne ikke er i stand til at opfylde begge krav, så er det videre til næste mulighed, indtil du finder det perfekte match!

Brug boligen som udstilling

Glem heller ikke at pynte boligen med vaser, figurer e.l. som falder i din smag!