Skaf den rette belysning til dit kontor

Af Boligjunkies - 23 Jul 2022

Det er en kunst at skabe den rette belysning. Fotografer, kameramænd og sceneteknikere er nok de tre faggrupper, der tænker mest på belysning. For den rette belysning er nødvendig for at fremhæve de detaljer, man gerne vil have frem, og stemningen afhænger også langt hen ad vejen af lyssætning. Ønsker du flot belysning på dit (hjemme)kontor, så er det oplagt at tænke over belysningens formål.

Klart lys er ofte det bedste at arbejde i

Her bliver det oplagt at tage fat i en lysekspert, som ved, hvordan kunstig belysning skal sættes op, så du får den lyssætning, der gør dig og andre mest produktive. Klart lys er bedst på kontorer, da folk har højere koncentrationsevne i klart, køligt lys. Derimod så gør gulligt lys dig rimeligt træt med tiden, hvorfor den type belysning primært hører til i dagligstuer i private hjem, hvor den skaber ro.

Ligelig lysfordeling er idealet på et kontor

På et kontor ønsker du generelt en ligelig fordeling af lyset, hvor du har spotlamper eller lyspaneler i loftet, der sørger for at sprede ensfarvet lys. Måske bliver der behov for skrivebordslamper, når at du har brug for at læse en tryksag, og i så fald bør lyset fra sådan en lampe have den samme farve som det fra loftslamperne. Ellers får du en mærkelig blanding af klart og mindre klart lys ved bordet.

Hent hjælp fra en lysekspert til optimal belysning

Har du erhvervskontor med en reception, hvor du ønsker, gæsters opmærksomhed bliver ledt hen på noget bestemt, er det her, skarpe spotlys har deres berettigelse. Hvis du vælger at placere lyset over pladserne i et venteværelse, skal du træde varsomt. For du ønsker selvfølgelig ikke at blænde folk. Her bliver det aktuelt at tage fat i en lysekspert, som kan hjælpe dig med at få en god belysning.