Skal din husfacademales? Her er et par uundværlige råd

Af Boligjunkies - 22 Oct 2021

Kunne du godt tænke dig at peppe dit hus op? Så kan du med fordel male det. Inden du bare springer ud i det, så er der dog en række ting, du skal vide, inden du går i gang. Du kan med fordel læse med videre, hvis du gerne vil nå vellykket i mål med at male dit hus.

Brug tid på at vælge den helt rigtige farve

Når du skal male dit hus, skal du først og fremmest finde den helt rigtige farve til formålet. Det er en rigtig god idé at besøge en farvehandel, hvor du kan få et par forskellige farveprøver med hjem. Lav et par prøver på facaden med et par centimeters afstand.

Der er et par gode grunde til, at farveprøver er en god idé:

  • Der kan være ændringer i farven fra våd til tør. Så hvis du vil undgå at få et chok, når du har malet hele dit hus, er farveprøver en nødvendighed.

  • Er du i tvivl om, hvilken farve du skal male dit hus i, er farveprøver vejen frem, hvis du vil gøre valget lidt nemmere.

Gå ikke i gang uden at have sikkerheden på plads

Der er nogle huse, du kan komme rundt omkring med en stige og dermed male hele huset. Oplever du, at det kniber med at komme højt nok op på stigen for at nå den øverste del af huset? Det kan også være, du ikke er i stand til at komme hele vejen rundt omkring dit hus på grund af eksempelvis ujævnt terræn. Her er det vigtigt, du sørger for, at sikkerheden er i orden, inden du går i gang.

Du kan eksempelvis leje et rullestillads. Der findes også andet udstyr såsom faldsikring, der gør det sikkert for dig at arbejde i højden. Du kan læse meget mere om det her: https://www.kee-safety.dk.