Skal du have en nydelig havebænk? Så er granitbænke svaret

Af Boligjunkies - 05 Dec 2021

Havebænke er typisk af træ, der er et noget mere medgørligt materiale end sten. Oven i det er træ en anelse mere komfortabelt at hvile ryggen mod og bagen på. Bænke af sten har dog deres forcer ved, at de for det første ser yndige ud, for det andet at de har længere levetid end selv en velplejet træbænk, og for det tredje at de kan laves små og derfor diskrete. Så stenbænke er værd at overveje.

Granit giver flotte stenbænke med slebet sæde

Du kan hugge bænke ud i flere typer sten, men en granitbænk vil nok være den mest oplagte type bænk af sten at få, om end forarbejdet fiberbeton også nemt kan komme på tale. Granit kan antage forskellige nuancer af grå, og på de fleste granitbænke vil selve sædet være slebet glat, så bænken set fra oven ligner en slags granitspejl. Slibningen gør også, at du slipper for at sidde på ru overflade.

Vid, hvor du vil stille din granitbænk

Granitbænke er tunge og er selvfølgelig ikke nær så nemme at flytte rundt på som de rene træbænke eller bænke med træbrædder og stålstel. Så du skal være sikker på, hvor du ønsker, at bænken skal stå, når du får den leveret – i hvert fald hvis du mangler mandskab til at flytte den igen. Da bænkene også tjener en æstetisk funktion på lige fod med et fuglebad, ved de fleste dog, hvor de vil have den.

Granit kan du også sprede i bedene

Udover at kunne bruges til bænke er granit også et populært materiale, når der skal fyldes op ude i blomsterbedene eller laves en god belægning til indkørslen. Her er det granit i form af granitskærver til dine udendørsprojekter, du skal bruge. Spredte, grå granitskærver giver de flotte farvekontraster.