Skal du holde havefest? Så følg denne miniguide

Af Boligjunkies - 08 Apr 2021

Skal du lave en fest, så lad det være en havefest. I hvert fald hvis du prioriterer en toptunet stemning og selve festen over de formelle rammer.

For selvom en god fest i en gildesal eller lejede lokaler kan være en rigtig god oplevelse, så er der noget helt magisk over de fester, vi får afholdt lige i vores baghave. Du kan nemt kontakte lavpristelte.dk for det praktiske du skal bruge til festen, og ellers bare nyde den magiske stemning, som du kan læse mere om her.

Derfor er havefesten mere ”fri”

Når man holder sin fest i egen have, kan det skabe en meget mere afslappet og nærværende stemning, hvor man nyder hinanden uden formelle strukturer. En fest iført jakkesæt i et selskabslokale har nogle helt andre formelle rammer, end en fest i et festtelt i det fri. For det første er arrangementet et, som afholdes i naturens rammer. Allerede her er man typisk mere rolig og i balance med netop naturens elementer. Det skaber en ro og gør eventet mere uformelt – enten bevidst som et valg fra arrangøren eller helt underbevidst fra naturens hånd. Man kan stadig komme i jakkesæt eller stiletter, men selve festen får et mere afslappet præg. Det gør at vi hviler mere i os selv, og ofte er det med til at skabe en atmosfære, alle trives bedre i. Det er en kæmpe gevinst for festen.

Derfor er havefesten lettere at gøre hyggelig

Havefesten starter med at du finder et sted, der tilbyder teltudlejning. Når du har teltet, har du festens fysiske ramme. Hernæst skal du bruge borde og stole samt service. Nu har du siddepladsen på plads.

Festen kræver naturligvis også mad og drikke. Her vil du ofte kunne score en økonomisk gevinst ved at afholde festen selv og bestille god mad udefra, sammenlignet med at få mad fra et sted som et hotel eller en kro, hvis festen skulle finde sted der.

Med mad og det praktiske på plads, kan du tænke mere i selve festlighederne. Det kan f.eks. være vedrørende musikken og pynt. Husk at fordi du netop er i en have, så kan du passende bruge naturens elementer til at skabe hygge og stemning. Tag f.eks. at stil store planter omkring teltet og gør gerne brug af lanterne med ild. Men naturligvis ikke inde i teltet. Her kan du dog sagtens bruge lyskæder o.l.

Inden du når så langt, skal du naturligvis have inviteret gæsterne, så du ved, hvor mange gæster, der dukker op på dagen. Inviter i god tid – og altid på en personlig måde! Send en fysisk invitation og drop Facebook-gruppen. Den personlige invitation er meget bedre, da den får gæsterne til at føle sig specielle.