Skynd dig forbi din Volvo forhandler

Der gik flere år før Volvo for alvor fik gang i salg af deres biler. Det skete, da den populære Volvo PV444 i 1947, og efter Volvo PV544 i 1958 fik deres premiere. Disse modeller havde nemlig stor fokus på sikkerhed, hvor PV444 blev udstyret med trepunktssikkerhedsseler, hvor de 4 år efter blev standardudstyr for Volvo og deres biler. Derefter kom Volvo med flere nye modeller blandt andet Volvo 0120, også kendt under Volvo Amazon, som der blev produceret mange eksemplarer af. Volvo var generelt kendt et bilmærke der var meget kendt for at have sikkerheden i orden. Denne del betød utrolig meget for mange familier, og derfor fik Volvo blandt andet en meget høj markedsandel i USA. Som nævnt, så udover at producerer biler som er meget velkørende, så har Volvo altid haft et stort fokus på deres sikkerhed. Først med sikkerhedsselerne og senere nakkestøtterne. Volvo har generelt bare været længere fremme end de mange andre bilproducenter igennem årene. Efter deres succes med Volvo Amazon blev Volvo mere kantet i forhold til deres design.

Volvo – et bilmærke til alle

P1800-modellen var en af de Volvo modeller, som fik stor succes. Dette fik den blandt andet igennem den bristske Tv-serie Helgenen, hvor hovedrollen blev spillet af Roger Moore. Selv om produktionen af den kendte P1800 lukkede ned helt tilbage i 1973, så er der fortsat i dag folk som kører rundt i dem. Der er nemlig omkring 200 eksemplarer i Danmark. Volvo koncernen blev grundlagt af to svenskere ved navn Assar Gabrielsson og Gustaf Larsen. De to havde i mange år gået med drømmen om en dag at starte en svensk bilproducent, hvor de i 1926 kom til den konklusion, at det nu var økonomisk realistisk. Den første Volvo blev produceret året efter i 1927, da den forlod fabrikken.

Volvo er blevet en anerkendt bilmærke

Volvo har igennem årene fået bygget et meget succesfuldt bilmærke op, som mange værdsætter. Specielt i Europa, hvor bilen i 2018 med modellen Volvo XC40 vandt årets bil. Volvo er blevet et mærke som har mange værdier, som rigtig mange eftertragter i en bil.