Slidte stengulve kan du renovere med diamantslibning

Af Boligjunkies - 22 Jul 2021

Modsat hvad mange måske tror, kan stengulve faktisk godt renoveres. Du behøver ikke bryde dem op og lægge noget nyt, ligesom du ikke behøver gøre det ved trægulve, bare fordi der er buler hist og her. Renovering af stengulve sker ved at bruge en slibemaskine til at fjerne pletter og ujævnheder for så at polere gulvet eller lave en anden type efterbehandling senere, så det er ikke så komplekst.

Diamantslibning af dit plettede og ujævne stengulv

Derfor skal du dog stadigvæk have professionelle til jobbet. Besøg Jysk Gulv lige her, hvis du vil se et eksempel på en udbyder af renovering af stengulve, herunder betongulve, marmorgulve og også terrazzogulve. Arbejdet sker med en diamantslibemaskine, da de syntetiske diamanter har en sådan håndhed, at det er stengulvet og ikke slibeelementet, der bortslibes. Efter slibning kommer polering.

Støv fra slibning bliver optaget i vand

Måske er du ængstelig for, om slibningen sætter en masse skidt i omløb? Bekymringen er reel nok, for får du fx et fabriksgulv renoveret, ønsker du ikke, at støv fra slibningen sætter sig i maskinerne eller kontaminerer de produkter, du arbejder med. Støvet, der sættes i omløb ved slibningen, er dog beskedent, for der bliver brugt vand under slibningen for at fange støv, så det ryger ned på gulvet.

Skal dine slidte stengulve shines op?

Polering af gulve, der som nævnt er en efterbehandling, når selve renoveringen er overstået, gør dit gulv mere modstandsdygtigt fremover, så der i hvert fald lige går noget tid, inden pletter fra spild kan få lov at sætte sig i gulvet igen. Hvis du står med et betongulv i værkstedet, et marmorgulv i dit hotels lobby eller et terrazzogulv ude på toilettet, så få det shinet op på ny ved at give det slibning.

Svært er det ikke at finde professionelle til jobbet – uanset om du søger til erhverv eller privat.