Spejlguide: Sådan vælger du det rette badeværelsesspejl

Af Boligjunkies - 22 Jul 2021

Hvordan vælger du det rette spejl til badeværelset? Umiddelbart virker det ikke så svært, for spejle er ikke ligefrem flerfunktionelle, og det er ikke sådan, at de som digitalkameraer viser dig i forskellige billedkvaliteter alt efter model. Alligevel er der et par ting, du skal have for øje, hvis du ønsker at få det rette badeværelsesspejl med dig. Nemlig: Form, størrelse, ramme og evt. medfølgende lyskilde.

Lav flotte konstellationer med firkantede spejle

Formen kan være cirkelrund, oval, kvadratisk, rektangulær eller trekantet – blandt meget andet. Du vil typisk ikke bryde hovedet længe over, hvilken form du skal vælge. I hvert fald ikke hvis du kun får ét spejl. Hvis du er til sinds at lave flotte spejlkonstellationer, ville det være bedst at købe en masse firkantede spejle med forskellige størrelser, som du kan hænge op i nogle sjove mønstre på væggen.

Bør dit spejl have en ramme, eller skal det være rammeløst?

Hvad rammer gælder, skal du for det første vide, om du overhovedet ønsker én. Rammeløse spejle går i ét med væggen, så elsker du sømløsheden ved dén løsning, behøver du ikke bruge flere kræfter på det. Måske ønsker du dog en flot ramme med gylden overflade eller en ramme med et prægtigt mønster? Det kan også være, du ønsker, at rammen bevæger sig ned ad spejlet og deler det i flere?

Skal du vælge et spejl med indbygget LED-lys?

Evt. lyskilde er det sidste punkt, du skal tage stilling til. For moderne spejle kan du nemlig finde med indbygget LED-lys, som kan afgive enten koldt eller varmt lys alt efter behov. Koldt lys er hvidt lys, der minder om dagslys og gør det nemt at se alle detaljer i huden, når du barberer dig. Varmt lys har gulligt/orange skær meget i stil med de klassiske halogenpærer og giver en hyggelig stemning.