Sprængning – en mulighed ved renovering og nybyg

Nu hvor sommeren står for døren, er der traditionelt set mange, som skal i gang med større boligprojekter. Årsagen hertil skal findes i, at sommerens milde vejr gør det nemmere at ”åbne” op for boligen ved at pille vægge ned eller bygge til. Det skyldes, at regn og andet dårligt vejr er sjældnere set hen over sommerperioden – og at man ikke risikere at fjerne dele af klimaskærmen, mens det er hundekoldt udenfor, hvormed man kan forvente en ubehagelig varmeregning.

Når man bygger om eller renoverer, er det ikke unormalt, at man støder på elementer som f.eks. jernarmering eller andet. Disse elementer kan være utroligt vanskelige at få gjort bugt med, men heldigvis kan man i dag klare opgaven relativt ubesværet. Hvordan? Ved at bruge sprængning til opgaven.

Sådan foregår sprængning

Der kan være mange penge og meget tid at spare, hvis du bruger sprængning til at fjerne elementer under ombygning eller renovering. Søger du en professionel virksomhed til arbejdet, kan du kontakte Jysk Sprængnings Tjeneste ved at klikke her. Man bør naturligvis kontakte en sprængningsvirksomhed som denne i relativt god tid, så det er muligt at koordinere opgaverne.

Hernæst er processen således:

  1. Sprængningsfirmaet kommer ud og besigtiger opgaven

  2. Der udregnes den rette mængde sprængstof og ladningen gøres klar

  3. Der opsættes sikkerhedsafstande og man dækker sprængningsområdet til med tunge blytæpper

  4. Der sprænges

  5. Der ryddes nu op efter det detonerede materiale

Som du kan læse, er processen ligetil, og eksperterne sørger naturligvis for, at der er styr på situationen. Det er helt ufarligt at bruge denne metode, og der er tale om mindre sprængladninger, der er nøje udregnet, så de kun virker lige der, hvor det er tiltænkt.

Metoden er effektiv, tidsbesparende og efterlader dig med et mindre oprydningsarbejde sammenlignet med at f.eks. anvende et trykluftbor eller på anden vis forsøge at gøre bugt på elementerne selv.