Sprængning som nedrivningsmetode – Go eller no-go?

Af Boligjunkies - 06 May 2021

Nogle gange skal der rives ned, så der er plads til noget nyt. Men når der skal rives ned, kan det gøres på mange forskellige måder. Den almindelige måde at klare nedrivningsarbejdet på er ved at bruge mange, store maskiner, der tager lidt ad bygningen ad gangen. Det er en meget tidskrævende – og heller ikke helt sikker – metode, både i forhold til nedrivningen og naturligvis også det efterfølgende oprydningsarbejde. Det kan dog gøres en del nemmere – og faktisk også mere sikkert – hvis blot man vælger sprængning som nedrivningsmetode i stedet for. I denne artikel har vi samlet nogle gode grunde til at vælge sprængning som nedrivningsmetode.

Sikkerheden er i top

Når man benytter en gravemaskine til nedrivningsarbejdet, så er der altid en risiko for, at bygningen simpelthen kollapser midt i processen – og det kan selvfølgelig være farligt for alle de personer, der befinder sig på byggepladsen. Hvis man dog i stedet for vælger sprængning som nedrivningsmetode, er sikkerheden i top – selvom det måske ikke umiddelbart lyder sådan. Hvis man allierer sig med et professionelt sprængningsfirma, vil sprængningen altid foregå under strengt kontrollerede forhold, hvor alt er nedregnet til mindste detalje. Det vil derfor altid fremgå af beregningerne, hvor man kan opholde sig for at være uden for fare.

Oprydningsarbejdet lettes

Når man benytter en gravemaskine til nedrivningsarbejdet, så ender man med meget store brudstykker, som selvfølgelig skal fjernes efterfølgende. Det samme er dog ikke tilfældet, når man sprænger bygningen lidt ad gangen i stedet for. Ved sprængning bliver alt materialet sprunget i små stykker, så det er nemt at rydde op bagefter. Det letter oprydningsarbejdet – og sparer også en masse tid.

Sprængning bør altså bruges en del mere til nedrivningsopgaver. Den er både sikker, letter oprydningsarbejdet og sparer en masse tid – og tid er penge. Det vil derfor også altid være en del billigere at vælge sprængning som nedrivningsmetode. Du kan læse mere om, hvornår sprængning kan bruges som nedrivningsmetode her: https://sprængning.nu/.