Sygdom ved skimmelsvamp: Hvad er symptomerne?

Af Boligjunkies - 15 Dec 2021

Skimmelsvamp er utrolig irriterende at bruge tid og besvær på, men hvis man har den mindste mistanke om, at man selv eller ens bolig er udsat for det, så er det bedre at agere med det samme i stedet for i morgen.

Nogle tror nemlig, at skimmelsvamp ’bare’ er noget, der rammer bygninger, men det kan også påvirke de mennesker, der kommer i kontakt med det eller bliver udsat for det.

Svampene frigiver blandt andet nogle giftstoffer som er skadelig for både mennesker og dyr.

Der er også grupper, der er mere udsat end andre, når det kommer til skimmelsvamp. Dette gælder især for allergikere, astmatikere og børn. Hører du selv til i en af de kategorier, eller har du børn i hjemmet, så er det altså utrolig vigtigt at være lidt ekstra opmærksom på symptomerne.

Nogle af symptomerne på, at man bliver påvirket af skimmelsvamp, kan være:

  • Koncentrationsbesvær

  • Svimmelhed

  • Snue

  • Irriterede øjne

  • Irriteret næse og luftveje

  • Hovedpine

  • Træthed

Vi mennesker reagerer dog forskelligt på skimmelsvamp, og derfor kan der være nogle, der bliver væsentligt mere påvirket end andre.

Hvis du oplever nogle af symptomerne, så bør du kontakte din læge.

Hvor opstår symptomerne

Det bedste man kan gøre, hvis man oplever symptomer på skimmelsvamp – udover at kontakte egen læge – er naturligvis at sørge for, at man ikke bliver udsat for det længere.

Derfor er det en god idé at tænke over, hvor du oplever, at symptomerne er værst. Mange kan nemlig opleve, at man oplever komplikationer i ens hjem, men når man er på arbejde eller på besøg andre steder, så har man det ganske fint.

Det kan være et godt tegn på, at det er din egen bolig, der er problemets rod, og at man skal have undersøgt stedet for skimmelsvamp.

Der er heldigvis eksperter på det område, som hurtigt kan komme ud på ens matrikel og tjekke, om der et problem.

Hvis det er en udfordring, du har, så ville anbefalingen herfra være at tage kontakt til Dansk-Skimmel. De er nemlig eksperter på området, og de er hurtige og effektive til at tjekke, om din bolig skulle være ramt af skimmelsvamp. Er den det, så kan de også hurtigt fjerne det, hvilket er den absolut bedste medicin til dine symptomer.