Tid til ny garage? Det skal du overveje…

Af Boligjunkies - 08 Apr 2021

Skal du bygge en ny garage eller carport? Og er det egentligt ikke det samme?

Nej, en garage er bygget på et grundstykke og er ofte bygget som en forlængelse af den primære bolig, hvorfor den er bygget med sider i mursten eller træ, ligesom den typisk har samme byggestil som det øvrige hus.

En carport er derimod en tilbygning, hvor det typisk ses som stolper, der har et tag på. Herunder kan bilen holde i læ.

Garagen er dog ofte den mest æstetiske løsning, som man kan vælge. Derfor er den også typisk foretrukket. Men hvad skal du tænke over, når du laver en sådan garage?

Mursten?

For det første skal du tænke over materialet. Er der tale om en muret garage, skal du sikre, at dine planer er veltegnede og gennemtænkte, før du går i gang.

En muret garage skal desuden bygges op med fundament, der er gravet og støbt. Dertil skal der laves vinduer og døre samt lægges tag – typisk tegl af en art, hvis det skal følge det øvrige hus. ’

Der kan med andre ord være tale om et mere kompliceret projekt, men også et, som vil holde i mange år og kan tilføre ekstra salgsværdi til boligen.

Træ?

En trægarage kan udgøre en meget smuk forlængelse af hjemmet, hvis den rent æstetisk samles flot med det, som typisk er et hus i mursten. Løsningen kan dog sagtens fungere og stå i stor harmoni.

Laver du garagen i træ, så bør du bygge et skelet i stål. Husk at dette skelet skal forstærkes. Du kan blandt andet sørge for at give det rusthæmmende beskyttelse, så skelettet holder og forbliver flot i mange år. Du kan også få det malet, da det højst sandsynligt vil være visuelt synbart inde fra garagerummet. Og skal du også bruge det som hobby- eller opholdsrum, er det rart, at der er styr på udseendet. DU kan læse mere om at få malet stål og metal her.

Enkelt eller dobbelt garage?

Når du har gjort dig overvejelser om materialet til selve garagen, så find ud af, om du skal bygge en enkelt eller dobbelt garage.

Måske du ikke har to biler nu og synes spørgsmålet er ret ligetil, men husk på at situationen kan ændre sig. Desuden kan det være rart med ekstra plads til f.eks. en motorcykel, haveredskaber eller andet opbevaring.