Tips til dit kommende badeværelse

Af Boligjunkies - 19 Jan 2022

Skal du snart til at renovere dit badeværelse, og du har en plan om at gøre det meste selv? Så er der en række vigtige aspekter, som du skal være opmærksom på. Dette er heldigvis noget, som du vil blive en smule klogere på i de nedenstående afsnit.

En renovering af badeværelset er nemlig ikke som en renovering i andre rum i boligen. Der er nemlig fastsat en række regler på området, som du skal have med i overvejelserne. Dette vil du selvfølgelig også blive præsenteret i det nedenstående.

Start med at få udstyret på plads

Gør-det-selv-projekter kræver udstyr. Det kommer man ikke uden om. Især hvis man har planer om at renovere sit badeværelse. Noget af det udstyr, der kræves for at renovere badeværelset, er en fliseskærer. Fliseskærer er uundværlige, når man arbejder med fliser. Udover fliseskæren skal du også bruge andet værktøj – alt afhængig af – hvad dine planer med badeværelset er. Det kunne være en boremaskine, stiksav eller værktøj til at montere de forskellige elementer.

Sæt dig ordentlig ind i reglerne

Der er regler på området, fordi badeværelset er et vådrum. Det betyder, at badeværelset potentielt kan rammes af vandskader, hvis reglerne ikke bliver overholdt, når badeværelset opføres. Du kan finde reglerne på internettet, hvor de bliver gennemgået præcist, så du ved, hvordan du skal forholde dig til dem. Ellers kan det altid anbefales at kontakte en professionel, der kan hjælpe dig med denne del af processen.

Find inspiration til indretningen

Hvis du har behov for at lade dig inspirere, er internettet din ven. Der er masser af forskellige indretningsguides- og idéer, som kan hjælpe dig med at indrette dit badeværelse. Der er sket meget med indretningen på badeværelser i løbet af de seneste par år, hvorfor der helt sikkert er en række designmæssige idéer, som du kan bruge i lige præcis din indretning.