Tips til indretning af børneværelset

Af Kevin - 31 Oct 2022

Mens nogle måske vil hævde, at det er unødvendigt at bruge tid og kræfter på at indrette et børneværelse, har forskning vist, at det kan have store fordele at skabe et sikkert og behageligt rum for et barn. Et børneværelse er ikke kun et soveværelse – det bør også være et sted til leg og afslapning. Alle børn fortjener at føle ejerskab over deres eget rum, hvor de kan trække sig tilbage fra omverdenen. Hvis man indretter et børneværelse med udgangspunkt i barnets interesser, hjælper det til at føle sig hjemme og fremmer følelsen af tryghed og uafhængighed. Desuden har forskning vist, at et ryddeligt og organiseret værelse kan hjælpe børn med at udvikle gode vaner med hensyn til organisation og renlighed. Det er dog vigtigt at bemærke, at disse fordele også kræver ordentlige sikkerhedsforanstaltninger – sørg for, at møblerne er stabile, og at eventuelle potentielle farer er uden for rækkevidde. Kort sagt kan man ved at lægge tanker og kræfter i indretningen af et børneværelse i høj grad forbedre deres trivsel og udvikling.
Mangler du inspiration til indretning af børneværelse, så kan du finde den ved at læse med i dette indlæg.

Søg efter blogs og magasiner på internettet

Et oplagt sted at finde inspiration til indretning af børne eller babyværelser, er ved at købe forskellige former for boligmagasiner. Det er dog ikke altid de har artikler om børne- og babyværelser, så derfor kan det også være en fordel at lede andre steder. Her kan en hjemmeside som babyraad være en god mulighed, da det er en portal for alle baby- og børne relaterede emner, som også giver inspiration, tips og vejledning.

Snak med andre forældrepar i kender

Et andet godt sted at finde inspiration, er at tale med folk der har erfaring. Dette kan for eksempel være andre forældre som i har i jeres netværk. Hvad end det er venner, familiemedlemmer eller naboer, så kan deres erfaringer være med til at give jer inspiration og idéer til, hvordan i selv kan indrette jeres værelser til ungerne, på en sjov og lærerig måde, som børnene vil nyde at lege og sove i. Alternativt kan man opsøge og hyre en indretningsdesigner der har specialiseret sig i børneværelser, som kan stå for indretningen, men det kan være en dyr fornøjelse og det er da også meget billigere at gøre det selv. At gøre det selv er også en sjov proces i kan involvere barnet i, så det selv får indflydelse på sit værelse.