Trøn på et smukt liv efter døden

Af Boligjunkies - 04 Jun 2022

Døden medfører sorg, savn og vrede. Det er desværre noget alle kommer tid at opleve. Hvis døden kommer helt tæt på, i form af ens nære der er gået bort, kan situationen være svær at være i. Følelser som uretfærdighed, savn og tanker som ”hvorfor nu?” og ”hvorfor lige dig?” vil fylde rigtig meget. Disse følelser og tanker kan overtage hele ens hverdag, og det kan være svært at tænke på noget andet end den afdøde.

I dette øjeblik hvor livet kan være svært og unfair, kan det være en hjælp at tænke på hvor den afdøde er nu. Tro på at den afdøde er et bedre sted. Lav en forestilling om, at den afdøde har et smukt og godt liv, på den anden side af døden, og at I vil mødes igen en dag. Dette kan lindre de svære tanker og følelser du går igennem lige nu.

Få hjælp til at tackle sorgen i den svære periode

Sorgen kan fylde rigtig meget, og derfor kan det også være svært at skulle tænke i baner som, papirarbejde, kontakt til kirke og præst, valg af kiste eller urne, osv. Dette findes der heldigvis hjælp til. Du kan finde den helt rigtige bedemand på bedemand-danmark.dk. Det er vigtigt at finde en bedemand, der kan hjælpe med lige præcis de ønsker og krav, I står med som familie.

Snak med bedemanden om hvad i, som familie, ønsker til en ceremoni. Ceremonien skal være en smuk dag, hvor I har tid og plads til at sørge. Derfor skal ceremonien være lige som I gerne vil have det. Har i brug for en begravelse eller en bisættelse, så I kan tilgå et gravsted, hvor I kan sørge? Eller har i brug for en askespredelsesceremoni, hvor I kan sprede asken, et smukt sted og på den måde tage afsked til den afdøde?