Varmevekslere – få varmt vand når du har brug for det

Af Peter - 15 Feb 2021

Er din bolig tilsluttet fjernvarme, og ønsker du at spare penge på opvarmningen af dit forbrugsvand? Så er løsningen varmevekslere.

Sætter du en varmeveksler i forhold til en varmevandsbefolder, er den varmeveksler nemlig en utrolig nem løsning. Den bruger kun energi, når du rent faktisk skal bruge det varme vand. Derudover har varmevekslere ikke beholdere med varmt vand, som den skal holde varmt. Du kan med varmevekslere faktisk spare helt op til 40% på dit samlede energiforbrug, hvis du vælger at udskifte din varmevandsbeholder med en varmeveksler. Denne besparelse opnås ved, at du anvender fjernvarmen til at opvarme dit brugsvand, samt at du kun opvarmer dit brugsvand, når du har brug for det. Fjernvarmen er nemlig billigere til at opvarme dit brugsvand end el – i hvert fald i de fleste tilfælde. Derudover opnår du en besparelse, da du ikke skal have et depot af varmt vand, som skal bruge energi til at holdes varmt. Varmevekslere varmer nemlig først vandet op, når du tænder for den varme hane. Dette betyder, at du aldrig vil løbe tør for varmt vand, hvilket du kan risikere med en varmevandsbeholder.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her mere information om installation af varmevekslere.

Stort udvalg af forskellige typer varmevekslere

Installation af varmvekslere er ikke helt lige til, og derfor er det yderst vigtigt, at du spørger en ekspert til råds om, hvilken varmeveksler, der anbefales i dit område. Du skal herefter sikre dig, at dine nye varmevekslere er korrekt dimensioneret, således at den passer til din husstands forbrug af det varme vand.

Vælger du en varmeveksler, som skal kunne opvarme vandet til dine radiatorer og gulvvarme, er det vigtigt, at du får en varmeveksler, der passer til størrelsen på din bolig.

Du skal derudover også sørge for, at dine varmevekslere har en indbygget vejrkompensation, således at den fastholder temperaturen på vandet i forhold til temperaturen udenfor i stedet for temperaturen indenfor.

Der er mange ting, som der skal tages hensyn til, når det kommer til varmevekslere, men heldigvis er der masser af hjælp at hente.