Vil du gerne spare penge på dit varmeforbrug? Læs med her!

Der er ikke nogen, der frivilligt ønsker at smide penge ud ad vinduet. Det er om end lidt det, vi gør, når vi glemmer at tænke over vores varmeforbrug. Rigtig mange familier er nemlig i stand til at spare en hel del penge på deres varmeforbrug blot ved at implementere nogle simple tiltag og justeringer i dagligdagen.

Kunne du tænke dig at vide, hvordan du kan sænke dit varmeforbrug og dermed spare penge? Så kan du med fordel læse med videre.

Skift fyret ud med et billigere alternativ

Nogle husstande er stadig udstyret med et fyr, om end der findes billigere og mere bæredygtige løsninger på markedet eksempelvis i form af en varmepumpe. Det kan derfor være en god investering at skifte fyret ud med et alternativ.

Ønsker du ikke at skille dig af med dit fyr, førend det står af, så bør du i det mindste fyre op med træbriketter. Briketterne sikrer dig mest mulig brændværdi for pengene, og dermed sparer du altså stadig penge.

Skru ned for varmen

Du kommer hjem, og der er helt vildt koldt i din bolig, så du skruer alle radiatorerne op på det maksimale niveau og lader dem pumpe derudad – men får du nu også slukket dem igen? Mange af os glemmer at skrue ned for varmen, når vi enten ikke er i boligen, eller når boligen er tilstrækkelig opvarmet. Ved at skrue ned, kan du dog spare mange penge på langt sigt.

Få efterisoleret din bolig

Efterisolering minimerer varmetabet, så du skal ikke bruge nær så mange penge på at varme din bolig op. Efterisolering kan udføres i alle hulrum i din bolig. Det er et særdeles godt råd, hvis du bor i en ældre bolig, hvor isoleringen ikke er nær så tilstrækkeligt udført som i nyere boliger, hvor der er stillet højere krav til isolering.