Vinkøleskab 2 zoner – til den ultimative vinelsker

Af Peter - 30 Jun 2021

Er du typen, der godt kan lide at drikke vin? Måske går du også meget op i vin? Hvis dette er tilfældet bør du overveje at anskaffe dig et vinkøleskab 2 zoner.

Et vinkøleskab 2 zoner er et vinkøleskab med 2 forskellige kølezoner i. Et vinkøleskab 2 zoner skal køle din vin ned til den bedste opbevaringstemperatur, således du får den bedste oplevelse med hver flaske. Temperaturen svinger alt efter, hvilken type vin du ønsker opbevaret, og netop derfor er det en stor fordel at vælge et vinkøleskab 2 zoner. Selve køleskabet er inddelt i to rum, hvor hvert rum kan have sin egen temperatur. På den måde kan du have to forskellige typer vin opbevaret på samme tid i deres optimale opbevaringstemperatur. Du kan altså eksempelvis have hvidvin og mousserende vine i den ene zone og rødvine i den anden. Du kan helt selv justere temperaturen i de forskellige rum, sådan som du ønsker det, og derved få vinen med den perfekte temperatur.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her dit næste vinkøleskab 2 zoner.

Hvilke temperaturer skal de forskellige typer vine have i et vinkøleskab 2 zoner?

Der kan godt være forskel på opbevaringstemperatur og serveringstemperatur, når det kommer til vin. Den rigtige serveringstemperatur gør, at du får mest muligt ud af din vin. Bliver den for kold, vil mange af smagsnuancerne forsvinde, og bliver den for varm, vil en del af duften forsvinde, og alkoholen vil fordampe.

Som udgangspunkt skal hvidvine og mousserende vine være 8-13 grader, for jo lettere vinen er des køligere. Rødvine bør være 14-19 grader ved servering, for jo tungere, fyldigere og mere moden vinen er, desto varmere må den serveres – dog stadig typisk koldere end rumtemperaturen.

Når det kommer til opbevaringstemperaturer, så bør mousserende vine opbevares ved 8-9 grader, hvidvine ved 10-12 grader og rødvine ved 12-15 grader. Med de rette temperaturer modnes vinen med den helt rette hastighed.

Det er altså en kæmpe fordel at investere i et vinkøleskab 2 zoner, og du vil med garanti blive mere end tilfreds med oplevelsen af dine vine.